Todella helppoa ja nopeaa kesäkasvisruokaa.
Feta-polentatäytteiset paprikat
Paras keittokirja nro 10
Kahdelle
2 keskikokoista paprikaa
3 dl kasvislientä
2 rkl ruokakermaa
1 dl pikapolentaa
200 g fetajuustoa (tai salaattijuustokuutioita)
pätkä purjoa
mustapippuria myllystä
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kiehauta kasvisliemi ja kerma. Lisää joukkoon polenta ja sekoita huolellisesti, ettei se paakkuunnu. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä n. 5 minuuttia) matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.
Kun polenta on kypsää, ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kuutioitu feta ja silputtu purjosipuli. Rouhaise joukkoon mustapippuria. Halkaise paprikat ja poista siemenet. (Alkuperäisessä ohjeessa paprikat kehotetaan käyttämään kiehuvassa vedessä. En tehnyt tällä kertaa niin, enkä huomannut mitään eroa.) Täytä paprikat ja pane ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 20 minuuttia. Täytettä tahtoo aina jäädä yli, mutta se on hyvää sellaisenaankin.
Jotkut fetat/salaattijuustot sulavat, kun ne sekoittaa polentaan, mutta tällä kertaa käyttämämme Rainbow-salaattijuustokuutiot pysyivät kokonaisina uunissakin. Melkein tykkään enemmän kokonaisista juustokuutioista kuin tasaisesta massasta.
Polenta on yllättävän täyttävää, joten kaksi paprikanpuolikasta riitti ihan hyvin lounaaksi.
Ötökkä
Basilikapuskaamme on jostain – ilmeisesti avoimen ikkunan kautta – ilmestynyt toukka ja pieniä mustia papanoita. Basilikasta tuli nyt kasvatusalusta. Sitä ei syödä. Ollapa terraario, niin voisi katsoa, mitä toukasta tulee.
Jos tunnistat otuksen, niin laitapa kommenttia!
Ötökkä on tietenkin perhostoukka, joka on kakkinut syödoksiään - ne ovat niitä mustia papanoita. Olisiko ajan huomioon ottaen sitruunaperhonen (Gonepteryx rhamni)- huono näköni ja tietämykseni ei riitä varmaan tunnistamiseen.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaToukka löytyi koteloituneena basilikanlehden takaa. Nyt kotelo purkkiin ja odottelemaan, mitä siitä syntyy.
VastaaPoista